Roqya

2012

På nuværende tidspunkt går Roqya i tredje klasse. Hendes forældre har psykiske problemer, derfor er det vanskeligt for Roqya at gå i skole og følge med undervisningen ligesom andre børn.

I FSTS har vi af humanitær hensyn fastholdt hjælpen til familien, på trods af, at Roqya til tider ikke går i skole, men vores socialarbejder i Kabul arbejder hårdt på at klargøre hende til at komme i skole på sigt.

Uden vores hjælp kan familien risikere ikke at overleve, derfor er det vigtigt at vi sørger for barnets overlevelse. Formanden, Eimal Ahmad, som var på besøg hos børnene i Afghanistan i sommeren 2014, kunne fortælle om de tragiske forhold, som familien har været udsat for. Marouf, som er Roqyas bror, mistede livet  i sommeren 2014 på grund af voldsom varme og kummerlige forhold. Det er ikke første gang, at Roqyas familie oplever sådan en tragisk situation. I 2010 mistede hun nemlig også sin storbror af samme grund.

Familien har derfor stærkt brug for, at vi fortsat støtter dem økonomisk. Vi arbejder også intensivt på at klargøre familiens eneste barn til at starte i skole, så hun kan skabe sig en god fremtid.

FSTS samarbejder også med flygtninglejrens talsmand for at sørge for at familien klarer sig og fungerer optimalt.

 

 

Om Roqya

Navn: Roqya

Alder: 11 år

Bor i: Kabul

Tidligere forhold

Ghulam og hans søster Roqia har tidligere tigget på gaden. Deres forældre er psykisk syge. I 2010 har de mistet deres bror under den kolde vinter, for de havde ikke penge til at holde dem varm og købe medicin.

Nuværende forhold

Optaget i FSTS: november, 2011

Startet i skole: 0. klasse

Nuværende klasse: 6. klasse

Sidst opdateret: juli, 2017

Billeder fra Roqya dagligdag