Helal Gula Jan

Helal kommer fra en familie, der aldrig har gået i skole. Han taler udelukkende pashto-sproget, derfor kan det være lidt svært for ham at følge med i skolen i Kabul, da undervisningen foregår på dari-sproget. Sammenlignet med begyndelsen, klarer han sig meget bedre i dag.

På trods af de er flygtning med begrænsede ressourcer, klarer han sig fint i skolen. Vores socialarbejder har et særligt fokus på ham, således han kan få mest muligt ud af at være i FSTS’s program.

2014

I december 2014, afsluttede han årets eksamen med en placering på 33 blandt sine klassekammerater. Han prøver og arbejder for, at opnå bedst muligt gode resultater, trods sproglig vanskeligheder. Han inden årets eksamen havde nogle enkelte fag, som han ikke bestod.

Han går også til kursus og faderen har en god samarbejder med henholdsvis kurset og social-medarbejder.

 2015

Han har det fint og går i skole. Vores social-medarbejder kunne ikke  besøgte ham, pga. hans kursus tidspunkt og medarbejderens besøg hos hjemme. Helals billeder 2015 og eksamensbevis kan ses nedenunder.

Senest nyt 2016

I følge det seneste rapport fra Afghanistan, Kabul har Helal det helt fint. Vores socialmedarbejder havde ligeledes interviewet hans far angående sønnens aktivitet i skolen. Han siger” nu er der gået 4 år, siden min søn stoppede sit arbejde på gaden, men går til undervisning”. Han har overvejet at starte nyt kursus i små håndværker oplæring. Der er en delvis fravær, der er lidt bekymrende. Vores socialmedarbejder talte med hans store bror”Han har været syg i lang tid”. Vi undersøger forholdene nærmere og finder årsagen til hans manglende deltagelse til undervisning. Det skal lige understreges, at Helal er lidt specielt i forhold til de øvrige elever i hans måde at lære tingene på.

Nedenunder kan du se Helal arbejde på gaden. Samtalen med Helal begynder efter 3 minutter i videoen:

 

 

 

Om Helal Gula

Navn: Helal Gula Jan

Alder: 17 år

Bor i: Kabul

Tidligere forhold

Helal har tidligere arbejdet på gaden som skomager for at skaffe mad til sin familie, som er flygtet fra Sydlige Afghanistan til Kabul.

Nuværende forhold

Optaget i FSTS: oktober, 2013

Startet i skole: 1. klasse

Nuværende klasse: 7. klasse

Skole: Zukur Said Noor

Kurser: Program for udvikling af børn

Fritid

Helal deltager til forskellige kurser ved siden af skolen for at dygtiggøre sig.

Sidst opdateret: oktober, 2016

Billeder fra Helal Gula Jan dagligdag